19 Ιαν 2008

ΙΚΑ -Βαρθολομαίος


09 Φεβ 2007 19:56

Νεκρός βρέθηκε έξω από πολυκατοικία στην περιοχή του Ζωγράφου, στην Αθήνα, ο διοικητής του ΙΚΑ Ιωάννης Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σορός του Βαρθολομαίου βρέθηκε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της Παρασκευής και έφερε σοβαρά τραύματα στο σώμα και στο πρόσωπο.Η αστυνομία εξετάζει το κατά πόσον ο θάνατός του οφείλεται σε πτώση από τις σκάλες (το πτώμα βρέθηκε μεταξύ πρώτου ορόφου και ισογείου) ή σε εγκληματική ενέργεια.Ο Βαρθολομαίος, που κατά το παρελθόν είχε διατελέσει υπεύθυνος οικονομικών της ΝΔ, διέμενε σε άλλη περιοχή της Αθήνας…..

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την Αστυνομία, ο Γ. Βαρθολομαίος βρέθηκε πεσμένος σε πλατύσκαλο της πολυκατοικίας, μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου, και ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο. Δίπλα του ήταν το τσαντάκι του με έγγραφα, το κινητό του τηλέφωνο και στοιχεία ταυτότητας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, και κατά δήλωση ενοίκου της πολυκατοικίας που καταθέτει στην Αστυνομία, λίγο προτού βρεθεί νεκρός ο διοικητής του ΙΚΑ, είχε διαπληκτιστεί με άνδρα, με τον οποίο μάλιστα συνεπλάκη άγρια.Εγινε γνωστό ότι η γυναίκα που έμενε στο σπίτι το οποίο επισκέφθηκε ο διοικητής του ΙΚΑ, καθώς και ο σύζυγός της ανακρίνονταν ώς αργά τη νύχτα στην Ασφάλεια………..

Προσπάθεια κουκουλώματος

Θέλοντας να κλείσει, πριν καν ανοίξει, ο φάκελος της υπόθεσης έδωσε λάθος εντολές σε υφισταμένους (κι αυτοί ξέχασαν να αναζητήσουν έως και το όπλο του εγκλήματος), παρέσυρε σε λάθος εκτιμήσεις τους ειδικούς περί τα εγκληματολογικά (βιάστηκαν να μιλήσουν για αμβλύ όργανο, αποκλείοντας μια ενδεχόμενη συνδρομή και παθολογικών αιτίων), βιάστηκε να διαβεβαιώσει ότι «για κάθε ευρώ που δαπανήθηκε (από το ΙΚΑ) υπάρχει απόδειξη». Λες και το θέμα είναι η απόδειξη και όχι η δαπάνη!

Αυτό που φοβάται πάνω απ' όλα η κυβέρνηση είναι ότι από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις θα επηρεαστεί η συνολικότερη εικόνα της Ν.Δ.: διότι από τη μια – την προσωπική ζωή του Γιάννη Βαρθολομαίου – η κολακευτική εικόνα που έσπευσαν στελέχη της να δώσουν, καταρρίπτεται, καθώς, όπως γράφτηκε, η Θώμη δεν ήταν η μόνη απιστία του.

Από την άλλη, τα όσα αναφέρθηκαν για τις υποθέσεις του ΙΚΑ και τους χειρισμούς τους φαίνεται ότι πείθουν κάποιους στο ΠΑΣΟΚ να φέρουν το θέμα στη Βουλή απαιτώντας ελέγχους σε βάθος και από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Και ένας έλεγχος στο ΙΚΑ είναι βέβαιο ότι «δεν θα μείνει με άδεια χέρια». Οπότε ο κίνδυνος να κατηγορηθεί η κυβέρνηση για μεθόδευση προστασίας της υστεροφημίας του Βαρθολομαίου, με διάχυση πρώιμων συμπερασμάτων και ελλιπών στοιχείων, είναι πιθανός και καθόλου εύκολα αντιμετωπίσιμος.

Πάνω απ' όλα η Ν.Δ. φοβάται το διαζύγιο του Δημήτρη και της Θώμης Βρακατσέλη. Με την τροπή που δείχνει να παίρνει (αντιδικία) δεν αποκλείουν στελέχη του κόμματος να βγουν στο «μεϊντάνι» και άλλα στοιχεία που να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη διαχείριση υποθέσεων του ΙΚΑ κατά την τριετή νεοδημοκρατική διακυβέρνηση (η συζήτηση της αίτησης που κατέθεσαν οι συνήγοροι του κατηγορουμένου για τον θάνατο του Βαρθολομαίου θα συζητηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2008).

Αυτό το διαζύγιο ήταν το τελευταίο που ήθελε να έχει στα πόδια της η κυβέρνηση, αλλά «άλλαι αι βουλαί του κόμματος και άλλαι των μελών του».

Με αυτά και με άλλα, όλοι εμείς βρεθήκαμε – θέλοντας και μη – να παρακολουθούμε ένα διαζύγιο και ένα πολιτικό έμφραγμα αλά ελληνικά και από πάνω ν' ακούμε τον Αντώναρο καθημερινά να χαρακτηρίζει τις εξελίξεις αθλιότητες, δίχως να μπορεί να κοιτάξει αυτή τη φορά προς τα αριστερά, κρατώντας το βλέμμα σταθερά στα δεξιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου