19 Ιαν 2008

αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων στην Πάρνηθα


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΝΗΘΑ

Στα καμένα ο Σουφλιάς-27/07/2007

Περιοδεία στις καμένες περιοχές της Πάρνηθας πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ

Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες για την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων στις λεκάνες απορροής των ρεμμάτων στην Πάρνηθα. Οι εργασίες θα γίνουν στα ρέματα Χούνης, Αγίας Τριάδας, Αγίου Γεωργίου, Μαυρορέματος και Γιαννούλας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στο ρέμα Γιαννούλας που ξεκινά από την Πάρνηθα και περνά από τη βιομηχανική ζώνη του Ασπροπύργου όπου 13.383 στρέμματα στη λεκάνη απορροής έχουν καεί.

Αναβάλλεται η αποκατάσταση της Πάρνηθας
Απομακρύνθηκαν ο δασάρχης Πάρνηθας και ο διευθυντής Αναδασώσεων Αττικής

Σ το... ψυγείο βρέθηκαν πριν από τα Χριστούγεννα δύο σημαντικά στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας, ενώ μαζί τους πήραν αναβολή μέχρι νεωτέρας και τα έργα για την προστασία και την αποκατάσταση του πάλαι ποτέ Εθνικού Δρυμού της καμένης Πάρνηθας. Ο δασάρχης Πάρνηθας κ. Γ. Αμοργιανιώτης και ο διευθυντής Αναδασώσεων Αττικής κ. Απ.Ανδρου, οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί με το έργο της αποκατάστασης, παύθηκαν λίγο πριν από τα Χριστούγεννα από τα καθήκοντά τους, παρ΄ ότι το έργο τους δεν έχει ολοκληρωθεί και είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά επιβεβλημένο να υπάρχει επαρκής και αποτελεσματική διοίκηση, προκειμένου να το διεκπεραιώσει.
Στους διαδρόμους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και της Περιφέρειας Αττικής, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για αποπομπή «πράσινων» συνδικαλιστών, οι οποίοι τις ημέρες της καταστροφής δεν δίστασαν να δείξουν τις ευθύνες, ενοχλώντας προϊσταμένους τους στις αρμόδιες υπηρεσίες και στα υπουργεία. Μάλιστα, παράγοντες της Δασικής Υπηρεσίας, μιλώντας στο «Βήμα», εξηγούν ότι η βιασύνη για την ολοκλήρωση των τελευταίων κρίσεων στην Περιφέρεια Αττικής, παραμονές Χριστουγέννων, οφείλεται στο γεγονός ότι λίγες ημέρες αργότερα (με τη νέα χρονιά) θα ίσχυε ο νέος νόμος Παυλόπουλου , ο οποίος θέτει αυστηρότερα κριτήρια για την κάλυψη θέσεων στον δημόσιο τομέα, περιορίζοντας τις δυνατότητες ανάδειξης «ημετέρων», έστω κι αν αυτοί δεν διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) κ. Ν.Μπόκαρη, το αξιοσημείωτο δεν είναι ότι έγιναν αλλαγές προσώπων, οι οποίες πολλές φορές επιβάλλονται για λόγους διοικητικούς, αλλά ότι εκδιώχθηκαν δύο δασικοί υπάλληλοι οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί με το έργο της αποκατάστασης του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας. Είχαν «σηκώσει» επιστημονικά και διοικητικά το βάρος των μελετών αποκατάστασης, της εποπτείας των αντιπλημμυρικών έργων, της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού που έχει προσληφθεί για την εκτέλεση του σχεδιασμού και γενικώς για την υποστήριξη του προγράμματος που αφορά την αποκατάσταση του Εθνικού Δρυμού. Ολα αυτά, εκ των πραγμάτων, πηγαίνουν πίσω.
Ο κ. Αμοργιανιώτης μετατέθηκε στη Διεύθυνση Δασών Αθηνών. Πρόκειται στην πραγματικότητα για θέση «ψυγείο», καθώς, όπως καταγγέλλει ο κ. Μπόκαρης, στη συγκεκριμένη διεύθυνση δεν εκτελείται ουσιαστικά κανένα έργο. «Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τον σκοπό τον οποίο εξυπηρετούν αυτές οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις.Εκτιμώ ότι για μια υπηρεσία όπως η Δασικήείναι υπερβολή να παροπλίζονται ικανότατα στελέχη, με σημαντικότατη προσφορά από όλες τις θέσεις ευθύνης που διαχειρίστηκαν,για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε» αναφέρει. Ο κ. Αμοργιανιώτης συμμετείχε στις τελευταίες εκλογές του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ) με τον συνδυασμό ΠΑΣΚ Γεωτεχνικών, ενώ ο κ. Ανδρου είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής.

ΤΟ ΒΗΜΑ 3/1/2008 ΜΑΧΗ ΤΡΑΤΣΑ

Η ζωή επιστρέφει στα καμένα της Πάρνηθας
Πλατύφυλλα δέντρα και πεύκα αναγεννώνται χωρίς παρέμβαση – Αναδάσωση για την ελάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου