22 Φεβ 2013

Που πήγαν τα 600 εκατ. από την εισφορά αλληλεγγύης υπέρ ανέργων;


....επειδή δεν μας περνάνε για βλάκες αλλά μάλλον είμαστε!

 
Που πήγαν τα 600 εκατ. από την εισφορά αλληλεγγύης που παρακρατείται υπέρ ανέργων, ρωτούν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΔΡΑΣΗ
 
Σάλο προκαλεί η διαπίστωση ότι 600 εκατ. που δόθηκαν ως «ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας» ως 2% παρακράτηση μισθού από όλους τους εργαζόμενους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, δεν έφθασαν ποτέ στον ΟΑΕΔ και δεν διατέθηκαν ποτέ για τους ανέργους! Η μη καταβολή της εισφοράς, αποκαλύφθηκε από non paper του Διοικητή του ΟΑΕΔ που διέρρευσε στη δημοσιότητα ενώ ξεσπάθωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη νέα «κοροϊδία» της κυβέρνησης και για σκάνδαλο, ενώ ζητούνται εξηγήσεις που έχουν διοχετευθεί τα λεφτά.
Υπενθυμίζεται ότι την 1 Ιουλίου του 2011 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ  η καθιέρωση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας, σε ποσοστό 2% επί των τακτικών αποδοχών και
πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλων των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., καθώς και των υπαλλήλων όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ. Μάλιστα με ΚΥΑ, εγκρίθηκε η αναδρομική απόδοση της εισφοράς από την 1ηΙανουαρίου του 2011 ως έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού στον Κωδικό Αριθμό Εσόδων (ΚΑΕ) 0828 «Έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης (2%) για την καταπολέμηση της ανεργίας». 
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αποδόθηκαν 600 εκατ! 
Η «μη απόδοση από την κυβέρνηση στον ΟΑΕΔ ούτε ενός ευρώ από τα 600 εκατ. ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί από την «εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας», η οποία έχει επιβληθεί από 1-1-2011 σε ποσοστό 2% επί των μισθών των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και πρόκληση και εμπαιγμό στους επιβαρυνόμενους υπαλλήλους, στους ανέργους και στις οικογένειές τους» καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης. Υπενθυμίζει ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει καταθέσει για το συγκεκριμένο θέμα ερώτηση στη Βουλή πριν δυο ημέρες, και καλεί την «συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πρέπει άμεσα να απαντήσει γιατί δεν απέδωσε στον ΟΑΕΔ τα έσοδα του κράτους από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας, τι έγιναν αυτά τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από τους υπαλλήλους του δημοσίου και των ΟΤΑ για συγκεκριμένο σκοπό και εάν αποδόθηκαν σε άλλες άσχετες «δράσεις» ή στους τοκογλύφους δανειστές της χώρας για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους;»

http://www.eklogika.gr/news/13506

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου